Sâmbătă a pornit „caravana” unei noi ediţii, 2010-2011, a campionatului Ligii a IV-a Mureş, cu 13 echipe participante. Formaţia Avântul Reghin, care a retrogradat din liga a III-a în Liga a IV-a Mureş, a fost reprimită din nou în Liga a III-a, datorită faptului că echipa Mureşul Deva, care a retrogradat din Liga a II-a în Liga a III-a, a fost reprimită în eşalonul II al actualei ediţii şi astfel ivindu-se un loc liber în cel de al III-lea eşalon fotbalistic.
Revenind la prima etapă a Ligii a IV-a Mureş, aceasta a fost o rundă zbuciumată, în general cu rezultate strânse, în afara jocului Mureşul Ruşii-Munţi - Gaz Metan Târgu-Mureş, în care târgumureşenii, jucând în deplasare, au surclasat echipa locală cu rezultatul de 4-0 şi cu acest rezultat s-au instalat în fruntea clasamentului primei etape. Iată şi rezultatele şi marcatorii etapei inaugurale, în ordinea programului elaborat de A.J.F. Mureş:
Lacul Ursu Mobila Sovata - A.S. M.S.E. 08 Târgu-Mureş 2-1
Au marcat: Molnar Zoltan, Simon Stelian pentru gazde şi Sebestyen David pentru oaspeţi.
C.S. Iernut - A.C.S. Miercurea Nirajului 1-1
Au înscris: I. Marian, respectiv Csiki Szilard.
Mureşul Ruşii-Munţi - Gaz Metan Târgu-Mureş 0-4
Marcatori: Sorin Suciu (2 goluri, Cornel Şerban şi Cătălin Petrea.
Avântul Miheş - Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure 3-0
M: Paul Pop, Florentin Guţ şi Marius Brad.
A.F.C. Gorneşti - Gaz Metan Daneş 5-3
M: Zsigmond Vilmos (2 goluri), Robert Boţ, Fulop Tibor, Orban Hunor pentru gazde şi Victor Ivaniţchi, Andrei Petruşel şi Vasile Curticăpean pentru oaspeţi.
A.C.S. Sărmaşu 05 - Mureşul Luduş 0-2
M: Sergiu Lung şi Mihai Cârpaci.
F.C. Municipal II Târgu-Mureş a stat.
CLASAMENTUL
1. Gaz Metan Târgu-Mureş 1 10 0 4-0 3
2. Avântul Miheş 1 1 0 0 3-0 3
3. A.F.C. Gorneşti 1 1 0 0 5-3 3
4. Mureşul Luduş 1 1 0 0 2-0 3
5. Lacul Ursu Mobila Sovata 1 1 0 0 2-1 3
6. A.C.S. Miercurea Nirajului 1 0 1 0 1-1 1
7. C.S. Iernut 1 0 1 0 1-1 1
8. F.C. Municipal II Târgu-Mureş 0 0 0 0 0-0 0
9. A.S. M.S.E- 08 Târgu-Mureş 1 0 0 1 1-2 0
10. Gaz Metan Daneş 1 0 0 1 3-5 0
11. A.C.S. Sărmaşu 05 1 0 0 1 0-2 0
12. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure 1 0 0 1 0-3 0
13. Mureşul Ruşii-Munţi 1 0 0 1 0-4 0
Ioan Păuş
joi, 2 septembrie 2010
vineri, 26 martie 2010
LIGA IV: Mureşul Luduş a realizat scorul etapei
„Recolta" de goluri realizată în etapa XXI-a (intermediară) de miercuri a fost de 29 goluri (23 gazdele şi 6 oaspeţii), dintre care Mureşul Luduş a realizat scorul etapei în confruntarea cu ultima clasată, A.C.S. Sărmaşu 05. La Daneş, formaţia Izvorul Dumbrava s-a prezentat la joc, parţial, fără carnetele de legitimare. Dar să urmărim rezultatele etapei:
A.C.S. Miercurea Nirajului – C.S. Iernut 3-1. Mureşul Luduş – A.C.S. Sărmaşu 05 8-1, Gaz Metan Târgu-Mureş – Avântul Miheş 3-0, Inter Sânger – Lacul Ursu Mobila Sovata 2-1, Kinder Sângeorgiu de Mureş – Mureşul Ruşii-Munţi 1-3, A.S.M.S.E. Târgu-Mureş – Avântul II Reghin 3-0 (din oficiu). A.S. Acăţari şi Atletico Sângeorgiu de Pădure au stat.
Pe primele locuri în clasament se situează echipele: 1. Gaz Metan Târgu-Mureş 50 puncte, 2. C.S. Iernut 42 p. 3. Lacul Ursu Mobila Sovata 40 p. 4. A.S. Acăţari 39 p. 5. Inter Sânger 39 p. 6. Mureşul Ruşii-Munţi 31 p. 7. Avântul II Reghin 30 p. 8. A.C.S. Miercurea Nirajului 28 p. 9. Kinder Sângeorgiu de Mureş 24 p. etc.
Ioan Păuş
A.C.S. Miercurea Nirajului – C.S. Iernut 3-1. Mureşul Luduş – A.C.S. Sărmaşu 05 8-1, Gaz Metan Târgu-Mureş – Avântul Miheş 3-0, Inter Sânger – Lacul Ursu Mobila Sovata 2-1, Kinder Sângeorgiu de Mureş – Mureşul Ruşii-Munţi 1-3, A.S.M.S.E. Târgu-Mureş – Avântul II Reghin 3-0 (din oficiu). A.S. Acăţari şi Atletico Sângeorgiu de Pădure au stat.
Pe primele locuri în clasament se situează echipele: 1. Gaz Metan Târgu-Mureş 50 puncte, 2. C.S. Iernut 42 p. 3. Lacul Ursu Mobila Sovata 40 p. 4. A.S. Acăţari 39 p. 5. Inter Sânger 39 p. 6. Mureşul Ruşii-Munţi 31 p. 7. Avântul II Reghin 30 p. 8. A.C.S. Miercurea Nirajului 28 p. 9. Kinder Sângeorgiu de Mureş 24 p. etc.
Ioan Păuş
Bilanţul arbitrilor mureşeni pe anul 2009
Şedinţa anuală de analiză a activităţii Comisiei Judeţene a Arbitrilor de Fotbal din judeţul Mureş pe anul 2009 – sursă de învăţăminte pentru îmbunătăţirea activităţii viitoare!
Zilele trecute, în sala Consiliului Judeţean Mureş, a avut loc şedinţa anuală de analiză pe anul 2009 a activităţii Comiriei Judeţene a Arbitrilor de Fotbal din judeţul Mureş, Comisie care şi-a desfăşurat activitatrea sub coordonarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Mureş, cu respectarea legilor şi regulamentelor emise de Comisia Centrală a Arbitrilor şi a recomandărilor forurilor la care acestea sunt afiliate.
Componenţa Comisiei Judeţene a Arbitrilor de Fotbal Mureş (C.J.A.) este următoare: Ioan Tărcan, preşedinte de onoare; Vasile Bordaş, preşedinte executiv; Gavrilă Cseh, vicepreşedinte şi responsabil delegări; Sorin Muntean, vicepreşedinte; Dumitru Bârsanu Corduneanu, secretar şi responsabil financiar; Andrei Czikmantori, responsabil formare şi evaluare arbitri; Călin Flanja, membru, responsdabil; Romulus Constantin Pop, membru, respopnsabil cu pregătirea fizică; Grigore Covrig, responsabil Comisia Reghin; Ioan Orosfăian, responsabil Comisia Luduş; Ioan Scridon, responsabil Comisia Târnăveni.
Ordinea de zi a acestei şedinţe de analiză a fost: a) Prezentarea raportului de activitate pentru anul 2009 (raportor: Vasile Bordaş); b) Înmânarea carnetelor de arbitri absolvenţilor cursului din toamna anului trecut (Gavrilă Cseh); c) Premierea celor mai valoroşi arbitri din judeţul Mureş (ing. Călin Flanja); d) Prezentarea ultimului DVD primit de la U.E.F.A. cu faze de joc şi ultimele recomandări ale Comisiei Centrale a Arbitrilor (C.C.A.) (Călin Flanja).
Activitatea Comisiei Judeţene a Arbitrilor Mureş, în perioada analizată, s-a desfăşurat structurat, după cum urmează: activitatea tehnico-organizatorică; delegări; disciplină şi activitatea financiară.
a) Activitatea tehnico-organizatorică:
În perioada analizată în cadrul Comisiei judeţene şi-au desfăşurat activitatea 118 arbitri, cu 15 mai mulţi faţă de anul precedent, repartizaţi pe loturi, după cum urmează: lotul „A" şi „B": 5 arbitri; lotul „C": 6 arbitri; lotul „D"+judeţean+juniori: 105 arbitri; la fotbal în sală: 2 arbitri; Au mai fost delegaţi să conducă jocuri de juniori republicani şi fotbal feminin alţi trei arbitri. În perioada analizată au activat şi 10 arbitri femei, clasificate astfel: categoria I: 3 arbitre; categoria II-a: 6 şi stagiari 1 arbitră. Pe parcursul anului 2009 au renunţat la activitate 12 arbitri, cu 5 mai mulţi faţă de anul precedent. Iar unii arbitri au avut apariţii sporadice, deci nu s-a putut conta pe serviciile lor. Structurat pe comisiile ce funcţionează în judeţul nostru, se desprinde următoarea situaţie: a) Luduş 12 arbitri; b) Reghin 11 arbitri; c) Târnăveni 6; d. Sovata 3; e) Târgu-Mureş 86 arbitri. La Sighişoara în anul 2009 nu a activat nici un arbitru, iar dintre stagiarii care au terminat cursul ân anul 2008, circa jumătate au renunţat, iar unii nu s-au prezentat deloc după, ce au primit carnetul de arbitru. Pe parcursul anului la Târgu-Mureş a fost organizat examen de promovare în categoria I, la care cei 11 participanţi din cadrl comisiei noastre au fost declasaţi reuşiţi. La acest examen au mai participat şi arbitri din judeţele Cluj, Covasna şi Harghita.
În anul analizat au fost organizate la nivelul Comisiei Centrale a Arbitrilor examene de promovare pentru loturile divizionare, însă, din păcate, din judeţul Mureş nu a promovat nici un arbitru. Cei 11 candidaţi (unul pentru lotul „A", doi pentru lotul „B" şi opt pentru lotul „C") au obţinut note bune, atât la testele fizice, cât şi la cele scrise, dar insuficiente pentru a fi admişi. În perioada octombrie-noiembrie 2009 a fost organizat la nivelul C.J.A. Mureş, un nou curs de formare pentru arbitri şi în urma examenului susţinut, au fost declaraţi reuşiţi un număr de 47 cursanţi (6 din Luduş, 4 din Reghin, 2 din Târnăveni şi 35 din Târgu-Mureş). La toţi aceşti „ucenici" stagiari le urăm bun venit în rândul familiei arbitrilor mureşeni, care au primit în cadrul acestei şedinţe festive, carnetele de arbitri, le urăm mult succes în noua lor activitate şi de ce nu, să ajungă cât mai sus în această meserie delicată. În general, media de vârstă a arbitrilor mureşeni este foarte scăzută, de aceea şi experienţa lor în conducerea unor jocuri nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Campionatele organizate de A.J.F. Mureş sunt destul de multe, dar pregătirea fizică şi chiar teoretică a unor arbitri nu se ridică la nivelul aşteptărilor, nu se execută o pregătire centralizată şi poate de aici apar aceste probleme negative. Se simte lipsa de mişcare la mulţi arbitri şi mai ales la cei tineri. Tot aici putem sublinia faptul că o serie de „cavaleri ai fluierului" sunt dezinteresaţi, nu acordă importanţa activităţii pe care şi-au propus singuri să o profeseze. Sunt unii arbitri care îşi fac cu întârziere vizita medicală obligatorie pentru a putea fi delegaţi la jocuri, dar şi vizarea carnetelor se face cu greutate. Pe viitor, oricum, nimeni nu va fi delegat la jocuri până ce nu va efectua aceste activităţi obligatorii.
2. Activitatea de delegări:
Comisia de delegări şi-a desfăşurat acrivitatea sub îndrumarea observatorilor Gavrilă Cseh şi Andrei Czikmantori. Această comisie a avut cele mai dificile sarcini de acoperit, deoarece au avut in foarte multe delegări de efectuat la partidele campionatelor judeţene de seniori şi juniori. La începutul campionatelor nu au fost probleme, dar pe parcurs s-au ivit tot felul de necazuri, provenite de faptul că au apărut multe situaţii neplăcute, cauzate de indisponibilităţi, suspendări, reţineri, incompatibilităţi şi alte motive, care mai de care mai ciudate şi de neînţeles. Nu este admis ca după ce au primit de condus jocuri, unii arbitri să spună că nu pot merge, motivând că au altceva de făcut, etc. S-a făcut precizarea clară, că acei care nu pot participa la sfârşit de săptămână la jocuri, să-şi anunţe indisponibilitatea în timp util, însă acest lucru nu se realizează
mereu. În activitatea sa Comisia de delegări a ţinut seama, în mare măsură, de următoarele criterii: importanţa şi dificultatea jocurilor, poziţia în clasament a echipelor, periodicitatea delegării la aceleaşi echipe, localităţile din care provin arbitrii şi echipele, recuzarea unor arbitri de către echipe, Indisponibilităţi, reţineri, suspendări, delegarea cu prioritate a arbitrilor de perspectivă, cât şi alte situaţii neprevăzute. Arbitrii din provincie au beneficiat de jocuri destul de multe şi nu sunt probleme că delegările lor au fost insufciente.
3. Activitatea de disciplină:
Comisia de disciplină a arbitrilor a fost alcătuită din Andrei Czikmantori, Istvan Iszlai şi Călin Buşcu. Ca şi în fiecare an şi de această dată Comisia s-a confruntat cu tot felul de probleme şi neajunsuri. În perioada analizată s-au dictat 89 de etape de suspendare, cu 27 etape mai mult faţă de anul precedent, număr care ne dă de gândit şi care pentru viitor trebuie luată o atitudine drastică pentru ca aceste abateri să nu mai persiste. Pe lângă aceste etape de suspendare, au mai fost acordate şi un număr de 24 avertismente, majoritatea pentru completarea greşită a rapoartelor de joc, ca de exemplu: lipsa de înmatriculare a maşinii de salvare, nesemnarea raportului de delegaţii echipelor, fără a se specifica motivul, lipsa tabelei cu oamenii de ordine, etc. S-au acordat în mare parte sancţiuni pentru următoarele abateri: greşeli geave la completarea rapoartelor de joc; aplicarea eronată a legilor jocului, neprezentarea la jocuri; lipsă de colaborare, neaplecarea măsurilor disciplinare, predarea cu întârziere a rapoartelor de joc, semnalizări greşite. Arbitri cu cele mai multe etape de suspendare au fost: Cătălin
Şoiom 6 etape, Adrian Cotoară (5), Orban Zsolt, Gabriel Rotar, Lajos Vaida, Alexandru Sărmăşan, Aurelian Păcurar (câte 4 etape), etc.În raportul prezentat au fost criticaţi de observatori brigăzile de arbitri de la partidele din Liga IV şi din Campionatul judeţean seniori care nu s-au ridicat la valoarea sarcinilor lor. Pe de altă parte, la aceleaşi campionate, din conţinutul Dării de seamă, au fost evidenţiate din punctul de vedere al prestaţiilor bune ale „cavalerilor fluierului", care au fost apreciate, fapt îmbucurător, dar în cea mai mare parte au ieşit în evidenţă arbitri cu mai multă vechime, cu experienţă, dar din partea celor tineri nu s-a prea vorbit. Sperăm ca exemplul bun al celor de azi îi va mobiliza mai mult, pentru ca în şedinţa din anul viitor să se numere şi ei printre cei evidenţiaţi.
4. Activitatea financiară:
În mare parte problemele la acest capitol au fost rezolvate prin acea cotizaţie care se achită la primirea raportului de joc, care acoperă materialele primite de la Comisia Centrală a Arbitrilor (C.C.A.) plus ce mai avem de rezolvat. La ora actuală nu avem nici o restanţă de achitat, ceea ce demonstrează că acest mod de cotizare s-a dovedit eficient. În această perioadă de criză economică, la nivelul judeţului Mureş, baremurile de arbitraj sunt acceptabile, iar dacă se va reuşi menţinerea lor la acest nivel, considerăm că este un fapt bun. La nivelul copiilor şi juniorilor se menţin aceleaşi baremuri de mai mulţi ani, dar trebuie să acceptăm această situaţie datorită faptului că şi aşa echipele se descurcă greu.
La încheierea şedinţei anuale de activitate a fost adoptat un plan de măsuri pentru anul calendaristic 2010 în vederea îmbunătăţirii activităţii de arbitraj. Concluzia finală a şedinţei de analiză anuală a arbitrilor a fost calificată ca satisfăcătoare, îndeplinindu-şi atribuţiile şi sarcinile avute.
Ioan Păuş
Zilele trecute, în sala Consiliului Judeţean Mureş, a avut loc şedinţa anuală de analiză pe anul 2009 a activităţii Comiriei Judeţene a Arbitrilor de Fotbal din judeţul Mureş, Comisie care şi-a desfăşurat activitatrea sub coordonarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Mureş, cu respectarea legilor şi regulamentelor emise de Comisia Centrală a Arbitrilor şi a recomandărilor forurilor la care acestea sunt afiliate.
Componenţa Comisiei Judeţene a Arbitrilor de Fotbal Mureş (C.J.A.) este următoare: Ioan Tărcan, preşedinte de onoare; Vasile Bordaş, preşedinte executiv; Gavrilă Cseh, vicepreşedinte şi responsabil delegări; Sorin Muntean, vicepreşedinte; Dumitru Bârsanu Corduneanu, secretar şi responsabil financiar; Andrei Czikmantori, responsabil formare şi evaluare arbitri; Călin Flanja, membru, responsdabil; Romulus Constantin Pop, membru, respopnsabil cu pregătirea fizică; Grigore Covrig, responsabil Comisia Reghin; Ioan Orosfăian, responsabil Comisia Luduş; Ioan Scridon, responsabil Comisia Târnăveni.
Ordinea de zi a acestei şedinţe de analiză a fost: a) Prezentarea raportului de activitate pentru anul 2009 (raportor: Vasile Bordaş); b) Înmânarea carnetelor de arbitri absolvenţilor cursului din toamna anului trecut (Gavrilă Cseh); c) Premierea celor mai valoroşi arbitri din judeţul Mureş (ing. Călin Flanja); d) Prezentarea ultimului DVD primit de la U.E.F.A. cu faze de joc şi ultimele recomandări ale Comisiei Centrale a Arbitrilor (C.C.A.) (Călin Flanja).
Activitatea Comisiei Judeţene a Arbitrilor Mureş, în perioada analizată, s-a desfăşurat structurat, după cum urmează: activitatea tehnico-organizatorică; delegări; disciplină şi activitatea financiară.
a) Activitatea tehnico-organizatorică:
În perioada analizată în cadrul Comisiei judeţene şi-au desfăşurat activitatea 118 arbitri, cu 15 mai mulţi faţă de anul precedent, repartizaţi pe loturi, după cum urmează: lotul „A" şi „B": 5 arbitri; lotul „C": 6 arbitri; lotul „D"+judeţean+juniori: 105 arbitri; la fotbal în sală: 2 arbitri; Au mai fost delegaţi să conducă jocuri de juniori republicani şi fotbal feminin alţi trei arbitri. În perioada analizată au activat şi 10 arbitri femei, clasificate astfel: categoria I: 3 arbitre; categoria II-a: 6 şi stagiari 1 arbitră. Pe parcursul anului 2009 au renunţat la activitate 12 arbitri, cu 5 mai mulţi faţă de anul precedent. Iar unii arbitri au avut apariţii sporadice, deci nu s-a putut conta pe serviciile lor. Structurat pe comisiile ce funcţionează în judeţul nostru, se desprinde următoarea situaţie: a) Luduş 12 arbitri; b) Reghin 11 arbitri; c) Târnăveni 6; d. Sovata 3; e) Târgu-Mureş 86 arbitri. La Sighişoara în anul 2009 nu a activat nici un arbitru, iar dintre stagiarii care au terminat cursul ân anul 2008, circa jumătate au renunţat, iar unii nu s-au prezentat deloc după, ce au primit carnetul de arbitru. Pe parcursul anului la Târgu-Mureş a fost organizat examen de promovare în categoria I, la care cei 11 participanţi din cadrl comisiei noastre au fost declasaţi reuşiţi. La acest examen au mai participat şi arbitri din judeţele Cluj, Covasna şi Harghita.
În anul analizat au fost organizate la nivelul Comisiei Centrale a Arbitrilor examene de promovare pentru loturile divizionare, însă, din păcate, din judeţul Mureş nu a promovat nici un arbitru. Cei 11 candidaţi (unul pentru lotul „A", doi pentru lotul „B" şi opt pentru lotul „C") au obţinut note bune, atât la testele fizice, cât şi la cele scrise, dar insuficiente pentru a fi admişi. În perioada octombrie-noiembrie 2009 a fost organizat la nivelul C.J.A. Mureş, un nou curs de formare pentru arbitri şi în urma examenului susţinut, au fost declaraţi reuşiţi un număr de 47 cursanţi (6 din Luduş, 4 din Reghin, 2 din Târnăveni şi 35 din Târgu-Mureş). La toţi aceşti „ucenici" stagiari le urăm bun venit în rândul familiei arbitrilor mureşeni, care au primit în cadrul acestei şedinţe festive, carnetele de arbitri, le urăm mult succes în noua lor activitate şi de ce nu, să ajungă cât mai sus în această meserie delicată. În general, media de vârstă a arbitrilor mureşeni este foarte scăzută, de aceea şi experienţa lor în conducerea unor jocuri nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Campionatele organizate de A.J.F. Mureş sunt destul de multe, dar pregătirea fizică şi chiar teoretică a unor arbitri nu se ridică la nivelul aşteptărilor, nu se execută o pregătire centralizată şi poate de aici apar aceste probleme negative. Se simte lipsa de mişcare la mulţi arbitri şi mai ales la cei tineri. Tot aici putem sublinia faptul că o serie de „cavaleri ai fluierului" sunt dezinteresaţi, nu acordă importanţa activităţii pe care şi-au propus singuri să o profeseze. Sunt unii arbitri care îşi fac cu întârziere vizita medicală obligatorie pentru a putea fi delegaţi la jocuri, dar şi vizarea carnetelor se face cu greutate. Pe viitor, oricum, nimeni nu va fi delegat la jocuri până ce nu va efectua aceste activităţi obligatorii.
2. Activitatea de delegări:
Comisia de delegări şi-a desfăşurat acrivitatea sub îndrumarea observatorilor Gavrilă Cseh şi Andrei Czikmantori. Această comisie a avut cele mai dificile sarcini de acoperit, deoarece au avut in foarte multe delegări de efectuat la partidele campionatelor judeţene de seniori şi juniori. La începutul campionatelor nu au fost probleme, dar pe parcurs s-au ivit tot felul de necazuri, provenite de faptul că au apărut multe situaţii neplăcute, cauzate de indisponibilităţi, suspendări, reţineri, incompatibilităţi şi alte motive, care mai de care mai ciudate şi de neînţeles. Nu este admis ca după ce au primit de condus jocuri, unii arbitri să spună că nu pot merge, motivând că au altceva de făcut, etc. S-a făcut precizarea clară, că acei care nu pot participa la sfârşit de săptămână la jocuri, să-şi anunţe indisponibilitatea în timp util, însă acest lucru nu se realizează
mereu. În activitatea sa Comisia de delegări a ţinut seama, în mare măsură, de următoarele criterii: importanţa şi dificultatea jocurilor, poziţia în clasament a echipelor, periodicitatea delegării la aceleaşi echipe, localităţile din care provin arbitrii şi echipele, recuzarea unor arbitri de către echipe, Indisponibilităţi, reţineri, suspendări, delegarea cu prioritate a arbitrilor de perspectivă, cât şi alte situaţii neprevăzute. Arbitrii din provincie au beneficiat de jocuri destul de multe şi nu sunt probleme că delegările lor au fost insufciente.
3. Activitatea de disciplină:
Comisia de disciplină a arbitrilor a fost alcătuită din Andrei Czikmantori, Istvan Iszlai şi Călin Buşcu. Ca şi în fiecare an şi de această dată Comisia s-a confruntat cu tot felul de probleme şi neajunsuri. În perioada analizată s-au dictat 89 de etape de suspendare, cu 27 etape mai mult faţă de anul precedent, număr care ne dă de gândit şi care pentru viitor trebuie luată o atitudine drastică pentru ca aceste abateri să nu mai persiste. Pe lângă aceste etape de suspendare, au mai fost acordate şi un număr de 24 avertismente, majoritatea pentru completarea greşită a rapoartelor de joc, ca de exemplu: lipsa de înmatriculare a maşinii de salvare, nesemnarea raportului de delegaţii echipelor, fără a se specifica motivul, lipsa tabelei cu oamenii de ordine, etc. S-au acordat în mare parte sancţiuni pentru următoarele abateri: greşeli geave la completarea rapoartelor de joc; aplicarea eronată a legilor jocului, neprezentarea la jocuri; lipsă de colaborare, neaplecarea măsurilor disciplinare, predarea cu întârziere a rapoartelor de joc, semnalizări greşite. Arbitri cu cele mai multe etape de suspendare au fost: Cătălin
Şoiom 6 etape, Adrian Cotoară (5), Orban Zsolt, Gabriel Rotar, Lajos Vaida, Alexandru Sărmăşan, Aurelian Păcurar (câte 4 etape), etc.În raportul prezentat au fost criticaţi de observatori brigăzile de arbitri de la partidele din Liga IV şi din Campionatul judeţean seniori care nu s-au ridicat la valoarea sarcinilor lor. Pe de altă parte, la aceleaşi campionate, din conţinutul Dării de seamă, au fost evidenţiate din punctul de vedere al prestaţiilor bune ale „cavalerilor fluierului", care au fost apreciate, fapt îmbucurător, dar în cea mai mare parte au ieşit în evidenţă arbitri cu mai multă vechime, cu experienţă, dar din partea celor tineri nu s-a prea vorbit. Sperăm ca exemplul bun al celor de azi îi va mobiliza mai mult, pentru ca în şedinţa din anul viitor să se numere şi ei printre cei evidenţiaţi.
4. Activitatea financiară:
În mare parte problemele la acest capitol au fost rezolvate prin acea cotizaţie care se achită la primirea raportului de joc, care acoperă materialele primite de la Comisia Centrală a Arbitrilor (C.C.A.) plus ce mai avem de rezolvat. La ora actuală nu avem nici o restanţă de achitat, ceea ce demonstrează că acest mod de cotizare s-a dovedit eficient. În această perioadă de criză economică, la nivelul judeţului Mureş, baremurile de arbitraj sunt acceptabile, iar dacă se va reuşi menţinerea lor la acest nivel, considerăm că este un fapt bun. La nivelul copiilor şi juniorilor se menţin aceleaşi baremuri de mai mulţi ani, dar trebuie să acceptăm această situaţie datorită faptului că şi aşa echipele se descurcă greu.
La încheierea şedinţei anuale de activitate a fost adoptat un plan de măsuri pentru anul calendaristic 2010 în vederea îmbunătăţirii activităţii de arbitraj. Concluzia finală a şedinţei de analiză anuală a arbitrilor a fost calificată ca satisfăcătoare, îndeplinindu-şi atribuţiile şi sarcinile avute.
Ioan Păuş
marți, 23 martie 2010
LIGA IV: Gaz Metan Târgu-Mureş continuă să conducă la o diferenţă de 5 puncte
Recordul golurilor marcate în actualul retur într-o etapă, a fost obţinut în runda XX (a treia a returului) cu 48 goluri (17 gazdele şi 28 oaspeţii). Iată şi rezultatele tehnice înregistrate, marcatorii, arbitrii şi observatorii rundei a XX-a:
Izvorul Dumbrava – A.S.M.S.E. 08 Târgu-Mureş 3-4 (3-1)
Au marcat: Cristian Todescu (2 goluri) Paul Pop, respectiv Keresztesi Lorant, Remus Frunză, Beniamin Suciu şi Liviu Moldovan. A arbitrat: Ovidiu Curta. Observator: Marius Maier.
Lacul Ursu Mobila Sovata – Atletico Sângeorgiu de Pădure 3-2 (2-1)
Balint Levente, Miron Curtean, Tiberiu Marcu pentru gazde şi Şimon Stelian Rusu şi Lukacs Istvan pentru oaspeţi. Arb. Lobenschus Kinga. Obs. Cseh Gavrilă.
Mureşul Ruşii-Munţi – Inter Sânger 3-1 (2-0)
Florin Pop (2), Andrei Moldovan, respectiv Petru Horia. Arb. Eugen Mocan. Obs. Czako Ioan.
Avântul Mihes – Mureşul Luduş 4-7 (0-4)
Marius Brad (3), Florentin Guţ, Respectiv Mihai Săcădat (2), Vlad Tescariu (2), Cristian Moldovan (2) şi Sergiu Moldovan.Arb. Călin Borda. Obs. Ioan Suciu.
C.S. Iernut – A.S. Acăţari 4-1 (2-0)
Ilie Roman (2), Ceistian Roca, Cristian Rusu, respectiv Lengyel Istvan. Arb.Bogdan Pamfilie. Obs. Suto Ioan.
A.C.S. Sărmaşu 05 – Gaz Metan Târgu-Mureş 0-10 (0-5)
Cornel Şerban (3), Mircea Muntean (2), Sorin Suciu, Cătălin Petrea, Gagyi Barna, Liviu Nistor, Varga Levente. Arb.Gabriel Rotar. Obs.Czikmantori Andrei.
CLASASMENTUL:
1. Gaz Metan Târgu-Mureş 18 15 2 1 70-15 47
2. C.S. Iernut 18 14 0 4 56-23 42
3. Lacul Ursu Mobila Sovata 17 13 1 3 66-22 40
4. A.S. Acăţari 18 13 0 5 57-31 39
5. Inter Sânger 18 12 0 6 50-35 36
6. Avântul II Reghin 18 10 0 8 60-36 30
7. Mureşul Ruşii-Munţi 18 9 1 8 45-32 28
8. A.C.S. Miercurea Nirajului 17 8 1 8 54-32 25
9. Kinder Sâng. de Mureş 17 2 0 9 28-38 24
10. Izvorul Dumbrava 18 6 3 9 43-61 21
11. Gaz Metan Daneş 17 6 2 9 36-32 20
12. Avântul Miheş 18 6 2 10 38-61 20
13. Mureşul Luduş 17 6 1 10 33-55 19
14. A.S.M.S.E. 08 Târgu-Mureş 17 4 0 13 27-67 12
15. Atletico Sâng. de Pădure 18 3 1 14 29-56 10
16. A.C.S. Sărmaşu 05 18 1 0 17 21-121 3
ETAPA VIITOARE: (a XXI-a intermediară), miercuri, 24 martie a.c. de la ora 15: A.C.S. Miercurea Nirajului – C.S. Iernut, Mureşul Luduş – A,C.S. Sărmaşu 05, Gaz Metan Târgu-Mureş – Avântul Miheşu, Inter Sânger – Lacu Ursu Mobila Sovata, Kinder Sângeorgiu de Mureş – Mureşul Ruşii-Munţi, Gaz Metan Daneş – Izvorul Dumbrava. Echipele A.S. Acăţari şi Atletico Sângeorgiu de Pădure vor sta.
Ioan Păuş
Izvorul Dumbrava – A.S.M.S.E. 08 Târgu-Mureş 3-4 (3-1)
Au marcat: Cristian Todescu (2 goluri) Paul Pop, respectiv Keresztesi Lorant, Remus Frunză, Beniamin Suciu şi Liviu Moldovan. A arbitrat: Ovidiu Curta. Observator: Marius Maier.
Lacul Ursu Mobila Sovata – Atletico Sângeorgiu de Pădure 3-2 (2-1)
Balint Levente, Miron Curtean, Tiberiu Marcu pentru gazde şi Şimon Stelian Rusu şi Lukacs Istvan pentru oaspeţi. Arb. Lobenschus Kinga. Obs. Cseh Gavrilă.
Mureşul Ruşii-Munţi – Inter Sânger 3-1 (2-0)
Florin Pop (2), Andrei Moldovan, respectiv Petru Horia. Arb. Eugen Mocan. Obs. Czako Ioan.
Avântul Mihes – Mureşul Luduş 4-7 (0-4)
Marius Brad (3), Florentin Guţ, Respectiv Mihai Săcădat (2), Vlad Tescariu (2), Cristian Moldovan (2) şi Sergiu Moldovan.Arb. Călin Borda. Obs. Ioan Suciu.
C.S. Iernut – A.S. Acăţari 4-1 (2-0)
Ilie Roman (2), Ceistian Roca, Cristian Rusu, respectiv Lengyel Istvan. Arb.Bogdan Pamfilie. Obs. Suto Ioan.
A.C.S. Sărmaşu 05 – Gaz Metan Târgu-Mureş 0-10 (0-5)
Cornel Şerban (3), Mircea Muntean (2), Sorin Suciu, Cătălin Petrea, Gagyi Barna, Liviu Nistor, Varga Levente. Arb.Gabriel Rotar. Obs.Czikmantori Andrei.
CLASASMENTUL:
1. Gaz Metan Târgu-Mureş 18 15 2 1 70-15 47
2. C.S. Iernut 18 14 0 4 56-23 42
3. Lacul Ursu Mobila Sovata 17 13 1 3 66-22 40
4. A.S. Acăţari 18 13 0 5 57-31 39
5. Inter Sânger 18 12 0 6 50-35 36
6. Avântul II Reghin 18 10 0 8 60-36 30
7. Mureşul Ruşii-Munţi 18 9 1 8 45-32 28
8. A.C.S. Miercurea Nirajului 17 8 1 8 54-32 25
9. Kinder Sâng. de Mureş 17 2 0 9 28-38 24
10. Izvorul Dumbrava 18 6 3 9 43-61 21
11. Gaz Metan Daneş 17 6 2 9 36-32 20
12. Avântul Miheş 18 6 2 10 38-61 20
13. Mureşul Luduş 17 6 1 10 33-55 19
14. A.S.M.S.E. 08 Târgu-Mureş 17 4 0 13 27-67 12
15. Atletico Sâng. de Pădure 18 3 1 14 29-56 10
16. A.C.S. Sărmaşu 05 18 1 0 17 21-121 3
ETAPA VIITOARE: (a XXI-a intermediară), miercuri, 24 martie a.c. de la ora 15: A.C.S. Miercurea Nirajului – C.S. Iernut, Mureşul Luduş – A,C.S. Sărmaşu 05, Gaz Metan Târgu-Mureş – Avântul Miheşu, Inter Sânger – Lacu Ursu Mobila Sovata, Kinder Sângeorgiu de Mureş – Mureşul Ruşii-Munţi, Gaz Metan Daneş – Izvorul Dumbrava. Echipele A.S. Acăţari şi Atletico Sângeorgiu de Pădure vor sta.
Ioan Păuş
sâmbătă, 20 martie 2010
LIGA IV: Lacul Ursu Mobila Sovata a realizat scorul etapei!
Pe terenuri desfundate, extrem de neprielnice desfăşurării unor jocuri de calitate, s-au disputat sâmbătă, partidele celei de a XIX-a etape (a doua a returului) a Campionatului Ligii a IV-a Mureş. În general partidele au fost echilibrate cu rezultate de un gol sau două goluri diferenţă, dar şi două partide încheiate la scor: 13-0 şi 9-3. Iată retultatele înregistrate şi marcatorii golurilor:
Inter Sânger – C.S. Iernut 0-1 (0-0)
A marcat: Ilie Roman.
Lacul Ursu Mobila Sovata – A.C.S. Sărmaşu 05 13-0 (6-0)
Marcatori: Vasile Curticăpean (5 goluri), Tiberiu Marcu (3), Petru Silion (2) şi Csula Csongor, Nicolae Pop, Balint Levente, câte 1 gol.
Kinder Sângeorgiu de Mureş – A.S. Acăţari 1-3 (0-1)
Au înscris: Adrian Crişan pentru gazde şi Lengyel Istvan, Luchian Băţagă, Richard Darlaci pentru oaspeţi.
A.C.S. Miercurea Nirajului – Avântul Miheş 9-3 (5-2)
Au marcat: Fazakas Attila (3), Csiky Sandor, Veres Zoltan, Kovacs Szilard, Vlăduţ Codin, Gall Gabor, Istvan Botond pentru gazde şi Robert Codac, Florentin Guţ, Lucian Varga pentru oaspeţi.
Atletico Sângeorgiu de Pădure – Mureşul Ruşii-Munţi 0-1 (0-0)
Marcator: Cristian Gliga pentru oaspeţi.
Gaz Metan Daneş – Gaz Metan Târgu-Mureş 1-2 (0-1)
Au înscris: Florin Şorodoc pentru gazde şi Liviu Nistor, Gagyi Barna pentru oaspeţi.Izvorul Dumbrava – Avântul II Reghin 3-0
(din oficiu, echipa reghineană s-a retras înainte de începerea returului).
Formaţiile Mureşul Luduş şi A.S.M.S.E. 08 Târgu-Mureş au stat.
CLASAMENTUL:
1. Gaz Metan Târgu-Mureş 17 14 2 1 60-15 44
2. C.S. Iernut 17 13 0 4 52-22 39
3. A.S. Acăţari 17 13 0 4 56-27 39
4. Lacul Ursu Mobila Sovata 16 12 1 3 63 20 37
5. Inter Sânger 17 12 0 5 49-32 36
6. Avântul II Reghin 17 10 0 7 60-33 30
7. A.C.S. Miercurea Nirajului 17 8 1 8 54-32 25
8. Mureşul Ruşii-Munţi 17 8 1 8 42-31 25
9. Kinder Sâng. de Mureş 16 7 0 9 25-38 21
10. Izvorul Dumbrava 17 6 3 8 40-57 21
11. Gaz Metan Daneş 17 6 2 9 36-32 20
12. Avântul Miheş 17 6 2 9 34-54 20
13. Mureşul Luduş 16 5 1 10 26-51 16
14. Atletico Sâng. de Pădure 17 3 3 13 27-53 10
15. A.S.M.S.E. 08 Târgu-Mureş 16 3 0 13 23-64 9
16. A.C.S. Sărmaşu 05 17 1 0 16 21-111 3
ETAPA VIITOARE: (a XX-a a campionatului), a III-a a returului: Sâmbătă, 20 martie a.c. de la ora 11: Izvorul Dumbrava – A.S.M.S.E. 08 Târgu-Mureş; Lacul Ursu Mobila Sovata – Arletico Sângeorgiu de Pădure; Mureşul Ruşii-Munţi – Inter Sânger; Avântul Miheş – Mureşul Luduş; C.S. Iernut – A.S. Acăţari; A.C.S. Sărmaşu 05 – Gaz Metan Târgu-Mureş. Echipele Gaz Metan Daneş şi A.C.S. Miercurea Nirajului vor sta.
Ioan Paus
sâmbătă, 27 februarie 2010
Completare la Regulamentul Campionatelor organizate în actuala ediţie 2009-2010
Ţinând cont de faptul că în ultima vreme, dar în special în perioada turului ediţiei actuale 2009-2010, a crescut considerabil numărul de contestaţii pentru substituire de jucători, precum şi folosirea pe fals a jucătorilor legitimaţi la alte echipe, fără să fie sesizat de cei în drept, apariţia numărului mare de duble legitimări, prin inducerea în eroare a A.J.F. Mureş, Biroul Executiv în şedinţa sa din a doua parte din luna ianuarie, a luat următoarele măsuri pentru eliminarea din activitate a incorectitudinile mai sus amintite,
1. Se introduce în mod obligatoriu verificarea reciprocă (confruntarea) înaintea începerii jocului, prin conducătorul, delegatul sau căpitanul de echipă, identitatea jucătorilor înscrişi în raportul de arbitraj, precum şi celelalte elemente constitutive ale dreptului de joc (buletin de identitate, carte de identitate, viza medicală, viza anuală, etc.). Verificarea se va efectua prin grija brigăzii de arbitrii şi observatorul delegat prezent la joc. Nerespectarea prezentei prevederi va aduce după sine sancţionarea factorilor prezenţi la joc (delegaţi, arbitri, observator).
Echipele care şi după efectuarea confruntării vor fi depistate cu neregularităţile mai sus înşirate (substituire, fals în acte, etc) vor fi sancţionaţi conform prevederilor regulamentelor disciplinare. În vederea respectării obligatorie a prezentei hotărâri, Biroul Executiov cere comisiilor de competiţii, de juniori, şi a Comisiei Judeţene a Arbitrilor, de a lua măsurile necesare pentru aplicarea acestora conform art. 53 din R.O.A.F.-2009 a regulamentului.
La toate partidele toţi factorii impliocaţi (echipele, arbitrii, observatorii, etc.) se vor prezenta la joc în timp util, cu o oră înaintea orei de începere a meciului fixată de Comisia de competiţii, pentru a putea duce la bun sfârşit hotărârea Comitetului Executiv. În mod obligatoriu arbitrii jocurilor şi observatorii vor consemna în rapoartele lor toate constatările, sesizările în urma confruntării.Biroul Executiv al A.J.F. Mureş
Ioan Păuş
1. Se introduce în mod obligatoriu verificarea reciprocă (confruntarea) înaintea începerii jocului, prin conducătorul, delegatul sau căpitanul de echipă, identitatea jucătorilor înscrişi în raportul de arbitraj, precum şi celelalte elemente constitutive ale dreptului de joc (buletin de identitate, carte de identitate, viza medicală, viza anuală, etc.). Verificarea se va efectua prin grija brigăzii de arbitrii şi observatorul delegat prezent la joc. Nerespectarea prezentei prevederi va aduce după sine sancţionarea factorilor prezenţi la joc (delegaţi, arbitri, observator).
Echipele care şi după efectuarea confruntării vor fi depistate cu neregularităţile mai sus înşirate (substituire, fals în acte, etc) vor fi sancţionaţi conform prevederilor regulamentelor disciplinare. În vederea respectării obligatorie a prezentei hotărâri, Biroul Executiov cere comisiilor de competiţii, de juniori, şi a Comisiei Judeţene a Arbitrilor, de a lua măsurile necesare pentru aplicarea acestora conform art. 53 din R.O.A.F.-2009 a regulamentului.
La toate partidele toţi factorii impliocaţi (echipele, arbitrii, observatorii, etc.) se vor prezenta la joc în timp util, cu o oră înaintea orei de începere a meciului fixată de Comisia de competiţii, pentru a putea duce la bun sfârşit hotărârea Comitetului Executiv. În mod obligatoriu arbitrii jocurilor şi observatorii vor consemna în rapoartele lor toate constatările, sesizările în urma confruntării.Biroul Executiv al A.J.F. Mureş
Ioan Păuş
Situaţia vizei anuale pe legitimaţiile jucătorilor pe anul 2010
Efectuarea vizei anuale se desfăşoară deosebit de anevoios, în special la echipele de seniori. Viza anuală pe legitimaţiile jucătorilor din Liga IV-a, din cele 16 echipe participante, până la data de 23 februarie a.c. doar 4 echipe au efectuat vizele pentru jucătorii lor şi anume: Lacul Ursu Mobila Sovata, Mureşul Ruşii-Munţi, A.S.M.S.E, Târgu-Mureş şi Mureşul Luduş. Returul începe pe data de 6 martie a.c. (sâmbătă) şi se întrevede, din nou, aglomeraţie la efectuarea vizei din preajma începerii returului, ca şi în anii precedenţi, pentru efectuarea acestora.
Dintre echipele din Campionatul judeţean seniori (3 serii a câte 12 formaţii = 36 echipe) cât şi din Campionatul judeţean sătesc (1 serie cu 14 formaţii), nici o echipă nu a efectuat viza anuală pe anul 2010, fapt care va provoca perturbaţii în preajma dinaintea debutului returului campionatelor judeţene, când delegaţii echipelor vor trebui să stea la coadă pentru efectuarea vizelor în ultimul moment.
În privinţa vizei anuale formaţiile de juniori de la diferitele categorii de vârstă au fost mai activi, până la data de 23 februarie a.c. şi-au efectuat vizele anuale cluburile şi asociaţiile de fotbal: F.C. Municipal Târgu-Mureş, Atletico Sângeorgiu de Pădure, F.C. Junior Târgu-Mureş, Lacul Ursu Mobila Sovata, Mureşul Luduş, L.P.S. Târgu-Mureş, F.C. Gorneşti, A.S.F.C. „Teodor Mesaros”, dar totuşi, mai sunt echipe care încă nu au efectuat vizele pe anul în curs. Returul la categoria juniori E va începe la data de 28 februarie a.c.; juniorii categoria D la 13 martie a.c.; juniorii categoria C la 21 martie a.c.; iar juniorii categoria A-1 vor începe returul la data de 26 martie a.c.
Jucătorii de la categoriile A şi B din seria a VIII-a de juniori, competiţie organizată de Federaşia Română de Fotbal, la care participă şi 2 echipe din judeţul nostru, adică: F.C. Municipal Târgu-Mureş şi C.S.S. Reghin, îşi vor disputa etapele la următoarele date: 7, 14, 21, 28 martie (duminici), 8 aprilie (joi), 11, 18, 25 aprilie, 2, 9, şi 16 mai 2010 (duminici), de jocuri în cuplaj.
Ioan Păuş
Dintre echipele din Campionatul judeţean seniori (3 serii a câte 12 formaţii = 36 echipe) cât şi din Campionatul judeţean sătesc (1 serie cu 14 formaţii), nici o echipă nu a efectuat viza anuală pe anul 2010, fapt care va provoca perturbaţii în preajma dinaintea debutului returului campionatelor judeţene, când delegaţii echipelor vor trebui să stea la coadă pentru efectuarea vizelor în ultimul moment.
În privinţa vizei anuale formaţiile de juniori de la diferitele categorii de vârstă au fost mai activi, până la data de 23 februarie a.c. şi-au efectuat vizele anuale cluburile şi asociaţiile de fotbal: F.C. Municipal Târgu-Mureş, Atletico Sângeorgiu de Pădure, F.C. Junior Târgu-Mureş, Lacul Ursu Mobila Sovata, Mureşul Luduş, L.P.S. Târgu-Mureş, F.C. Gorneşti, A.S.F.C. „Teodor Mesaros”, dar totuşi, mai sunt echipe care încă nu au efectuat vizele pe anul în curs. Returul la categoria juniori E va începe la data de 28 februarie a.c.; juniorii categoria D la 13 martie a.c.; juniorii categoria C la 21 martie a.c.; iar juniorii categoria A-1 vor începe returul la data de 26 martie a.c.
Jucătorii de la categoriile A şi B din seria a VIII-a de juniori, competiţie organizată de Federaşia Română de Fotbal, la care participă şi 2 echipe din judeţul nostru, adică: F.C. Municipal Târgu-Mureş şi C.S.S. Reghin, îşi vor disputa etapele la următoarele date: 7, 14, 21, 28 martie (duminici), 8 aprilie (joi), 11, 18, 25 aprilie, 2, 9, şi 16 mai 2010 (duminici), de jocuri în cuplaj.
Ioan Păuş
sâmbătă, 23 ianuarie 2010
Asociaţia judeţeană de Fotbal pregăteşte returul din timp
În vederea eficientizării unui start cât mai bun, din toate punctele de vedere, ale returului campionatelor judeţene de fotbal, în care intră competiţiile Ligii a IV-a, Mureş, ale celor trei serii ale Campionatului judeţean seniori, Campionatele zonale săteşti, cele cinci campionate de juniori, ale Cupei României şi celelalte ântreceri care ţin din punctul de vedere teritorial de organul sportiv teritorial menţionat în titlu (preşedinte: Tiberiu Statmari), încă de la începutul lunii ianuarie A.J.F., perntru a intra în ritmul unei colaborări eficiente cu cluburile şi asociaţiile sportive cu secţii de fotbal din judeţ, a întocmit o adresă cadru, în care sunt specificate toate punctele necesare unui start cât mai bun al returului. Astfel, printre altele, adresa cadru cuprinde următoarele:
1. Începând din 11 ianuarie 2010 s-au început efectuarea vizelor anuale pe carnetele jucătorilor şi ale instructorilor. În vederea evitării aglomeraţiei din preajma începerii returului, cum dealtfel s-a obişnuit în ediţiile precedente, A.J.F. Mureş face apel conducătorilor echipelor prezentarea cu borderourile completate în mod obligatoriu din care nu poate lipsi sub nici un motiv numărul de cod personal al fiecărui jucător. Fără borderourile completate nu se vor efectua vizele! Se reaminteşte că toate taxele rămân valabile cele aprobate de către Biroul Executiv al A.J.F. Mureş din data de 20 iulie 2009, cu menţiunea că pentru o legitimare nouă şi transferare a juniorilor este necesară şi semnătura de acord a părinţilor sau a tutorelui.
2. Având în vedere obligativitatea respectării calendarului competiţional al F.R. de Fotbal şi cel propriu, programul returului se va desfăşura astfel:
Liga IV-a: între 7 martie – 5 iunie 2010.
Campionatul judeţean seniori: 21 martie – 6 iunie 2010.
Campionatul sătesc: 21 martie – 13 iunie 2010.
Campionatul judeţean juniori „A”: 28 martie – 30 mai 2010.
Campionatul judeţean juniori „C”: 21 martie – 23 mai 2010.
Campionatul judeţean juniori „D”: 21 martie – 23 mai 2010.
Campionatul judeţean juniori „E”: 28 februarie – 28 martie 2010.
Cupa României: faza pe judeţ pânâ la 15 iunie 2010.
Baraj pentru Liga a III-a: 15 iunie 2010.
3. Perioada de transfer este între datele: 28 ianuarie – 25 februarie 2010. Actele necesare conform Art. 19 şi 20 din R.O.A.F./R.S.T.J.F. (2009):
Acord de transfer (tip A.J.F. – F.R.F.) în 3 exemplare, semnat şi ştampilat de ambele părţi; în cazul juniorilor este necesară şi semnătura părinţilor sau tutorelui.
Fişa personală a jucătorului în cazul când vine din alt judeţ sau de la o echipă dintr-o ligă supertoară celei în care vine (Liga I, Liga II-a, Liga III-a), juniori A, juniori B; Carnet de legitimare;
Taxa de transfer.
4.Odată cu efectuarea vizelor pe anul 2010, conducerile echipelor vor egala toate datoriile băneşti faţă de A.J. Fotbal sau alte echipe din campionat (completarea fondului de garanţie-rulaj, carnete reţinute, cartonaşe roşii şi galbene, penalităţi pentru antrenori şi conducători, partide nejucate la juniori, neprezentări la jocuri, etc). În cazul jucătorilor care au fotografii în legitimaţie din timpul copilăriei sau din timpul junioratului, la efectuarea vizelor pe anul 2010, vor aduce şi o fotografie recent efectuată în vederea schimbării acesteia.
5. În vederea evitării agloneraţiei la efectuarea controlului medical (Liga IV-a, Campionatul judeţean juniori A, C, D, E), A.J.F. face apel la conducerile echipelor să efectueze din timp programarea jucătorilor formaţiilor la Cabinetul Medfico-Sportiv, Dr. Adrian Iancu, medic primar (telefon: 0265.214.047, Aleea Carpaţi nr. 21). Jucătorii echipelor din Campionatul Judeţean de seniori şi cei din Campionatul. sătesc vor efectua controlul medical pe plan local. Obligatoriu fiind rezultatul E.K.G.-ului.
6. Pentru buna desfăşurare a returului conducerile echipelor vor lua măsuri pentru efectuarea lucrărilor de reamenajare a bazei sportive pentru a corespunde cerinţelor prevederilor regulamentare (Art. 40 şi 45 din R.O.A.F. 2009), iar în cazul când se va juca pe un teren închiriat sau alt teren, aceasta se va comunica A.J.F.-ului şi se va prezenta un exemplar din contractul de închiriere.
7. Se va prezenta în scris către A.J.F. Mureş toate modificările intervenite în componenţa conducerii tehnico-administrative ale echipelor respective (adrese, nr. de telefon, etc.) odată cu efectuarea vizelor anuale.
Mulţumiri pentru înţelegere şi colaborare.
Preşedintele A.J.F. Mureş
Tiberiu Szatmari
Abonați-vă la:
Postări (Atom)